درد عصبی
درد عصبی یک حالت درد مزمن پیچیده ای است که معمولا با آسیب بافت همراه است. در درد عصبی، رشته های عصبی فرد ممکن است آسیب دیده، ناکارآمد، و یا مجروح شوند.
این رشته های عصبی آسیب دیده به مراکز دیگر سیگنال های درد نادرست ارسال می کنند. تاثیر آسیب فیبر عصبی شامل تغییر در عملکرد عصب در محل آسیب و مناطقی در سراسر آسیب است.
یک نمونه از دَرد عصبی، سندرم اندام فانتوم نامیده می شود. این بیماری نادر زمانی رخ می دهد که بازو یا پا به دلیل بیماری یا آسیب دیدگی قطع شده است، اما مغز هنوز هم پیام های درد را از اعصاب که پیام را از اندام از دست رفته حمل می کنند، دریافت می کند. این اعصاب اکنون به طور نادرست فعالیت می کنند و باعث درد می شوند.
علل درد عصبی
درد عصبی اغلب به نظر می رسد بدون هیچ دلیل مشخصی باشد؛ اما، برخی از علل شایع دَرد عصبی عبارتند از:
- اعتیاد به الکل
- قطع عضو
- مشکلات کمر، ساق پا، ران
- شیمی درمانی
- دیابت
- مشکلات عصب صورت
- عفونت HIV یا ایدز
- مالتیپل اسکلروزیس
- زونا
- عمل جراحی ستون فقرات
علائم درد عصبی
- علائم درد عصبی ممکن است شامل:
- درد و سوزش
- سوزش و کرختی
- تشخیص درد عصبی
برای تشخیص دردهای عصبی، پزشک شرح حال گیری و معاینه فیزیکی انجام می دهد. او ممکن است در مورد اینکه چگونه می توانید درد خود را توصیف کنید، زمانی که درد رخ می دهد، و یا اینکه آیا چیز خاصی باعث درد می شود سوال کند. پزشک نیز ممکن است هر دو آزمایش خون و عصب را درخواست کند.
درمان درد عصبی
برخی مطالعات درباره درد عصبی نشان می دهد که استفاده از داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب، مانند ناپروکسن و یا موترین، ممکن است درد را تسکین دهد. برخی افراد ممکن است نیازمند مسکن قوی تر، مانند آنهایی که حاوی مورفین است، باشند. داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی به نظر می رسد در برخی موارد مفید باشند.
در مواردی که درمان دشوار است، متخصص درد ممکن است از دستگاه تهاجمی و یا کاشت برای مدیریت مؤثر درد استفاده کند. تحریک الکتریکی اعصاب درگیر در درد عصبی بطور قابل توجهی ممکن است علائم درد را کنترل کند. انواع دیگر درمان همچنین می تواند به درد عصبی کمک کند. برخی از این درمان ها عبارتند از:
- فیزیوتراپی
- یک مشاوره
- درمان با ریلکسیشن
- ماساژ درمانی
- طب سوزنی
در این گونه موارد مراجعه به یک متخصص مغز و اعصاب خوب نیز می تواند بسیار کمک کننده باشد